Gezonde voeding

groenteMaak gezond gewoon. Jouw JOGG-gemeente maakt de leefomgeving gezonder. Overal in jouw gemeente is er aandacht voor gezonde voeding; op de werkvloer & ook op het thuisfront.

 

Weekmenu

weekmenuHet vooruit plannen van de avondmaaltijden helpt je tijdwinst te boeken. Met een beetje oefening lukt het je straks in een half uurtje het week menu klaar te hebben én de bijbehorende boodschappenlijst. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij een menu samengesteld.

 

Waarom geen kant-en-klaar weekmenu? 

Er zijn verschillende redenen waarom wij geen kant-en-klaar weekmenu voorschrijven met ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Een weekmenu is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Iedereen is anders. Daarom bestaat er niet één menu die op iedereen toepasbaar is. Hoeveel energie en voeding je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: staand of zitten beroep. Veel of weinig beweging, ruststofwisseling (BMR), leeftijd en geslacht. Om je op weg te helpen hebben we een goede basis voor je samengesteld. In combinatie met de richtlijnen hieronder helpt dit je opweg naar een gezond voedingspatroon. Ook vinden we het belangrijk om jou te leren hoe je een goed weekmenu opstelt, zodat je dit in de toekomst zelf kan doen!

Deze week helpen we je op weg door 7x keer inspiratie klaar te zetten voor avondgerechten, inclusief boodschappenlijst. Bekijk ook de Gezonde Basis voor de tussenliggende maaltijden op een dag. 

Download de Gezonde Basis 

 


Stappenplan weekmenu

Voordelen van een weekmenu:

  • Je hebt minder stress
  • Je verspilt minder eten
  • Je eet creatiever en meer gevarieerd
  • Je bespaart tijd
  • Je bespaart geld

 

7 x diner recepten inspiratie inclusief boodschappenlijst


Wil je wel zelf aan de slag? Vraag via onderstaande knop de inspiratiebundel met 7 recepten aan. Voor de komende week hebben we 7 diner recepten voor je klaar gezet. De boodschappenlijst ontvang je er direct bij.

Vraag de inspiratiebundel aan

 

groente - vrouw met paprika

Voeding: een bewuste keuze??

Doe de test


Vraag het de coach

Etiketten lezen en begrijpen is niet zo heel moeilijk, maar het vraagt wat oefening. Hoe vaker je vergelijkt, hoe gemakkelijker het wordt! Heb je vragen of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan kun je coach Joske raadplegen. 

Joske

Stuur een bericht naar Joske

Wat is de Nutri-score? 

nutriscoreNutri-score is een voedselkeuzelogo. Steeds meer landen kiezen voor de Nutri-score, sinds kort ook Nederland. De Nutri-score geeft met kleuren en letters een oordeel over de voedingswaarde van een product. Zo kan je in één oogopslag zien hoe gezond een product is. De voordelen van de Nutri-score op een rijtje: 

  • Snel zien hoe gezond of ongezond een product is
  • Makkelijker vergelijken van producten 
  • Stimuleert fabrikanten om het product te verbeteren

Bron: www.consumentenbond.nl

Uitleg Nutri-score en kleuren

nutriscore

De Nutri-score geeft met kleuren en letters een oordeel over de voedingswaarde van een product. De score is gebaseerd om de samenstelling van het product: calorieën, suikers, vetten, zout, eiwit, vezels, groente, fruit en noten. Score A heeft een groene kleur is betekent dat het product de meest gezonde samenstelling heeft. Score E heeft een rode kleur en geeft aan dat het product de minst gezonde samenstelling heeft. 

De Nederlandse overheid heeft de Nutri-score gekozen als voedselkeuze. Dat betekent niet dat alle fabrikanten verplicht zijn de Nutri-score op de verpakkingen te plaatsen. Dit moet op Europees niveau bepaald worden.

meer doen

Hoeveel fruit eet jij per dag?

Keuzen