gemeente vlaardingenDoel van de training was dat iedereen na afloop een plannetje heeft gemaakt om zijn balans te verbeteren of goed te houden. Bert Westerveld, energycoach, motiveerde en inspireerde met praktische voorbeelden. Zelf doet hij iedere dag veertig sit-ups voordat hij onder de douche stapt. Zorg ervoor dat je letterlijk struikelt over je goede voornemen! Zet je wandelschoenen in de hal of plan je pauzes in je agenda. Het is ontzettend belangrijk om mentaal en fysiek afstand te nemen. Op dit moment is dat niet makkelijk, omdat je werkomgeving thuis is. Toch kun je met kleine stapjes veel bereiken. De natuur is voor iedereen om de hoek. Na afloop hadden alle deelnemers vier plannetjes om zelf kleine veranderingen door te voeren. Denk aan emoties en het opzoeken van sociale steun met collega’s.

Zo kun jij jouw werknemers ondersteunen!

1 Contact houden

Houd proactief contact met je werknemers. Wacht niet altijd tot zij bij jou ‘aankloppen’, toon initiatief en (video)bel ze met regelmaat één op één. Zo toon je interesse en zorg je voor betrokkenheid.

2 Werkzaamheden afstemmen

Ga na of werkzaamheden duidelijk en haalbaar zijn. Veel medewerkers overcompenseren door meer uren te maken, omdat ze denken dat ze op hun werk ook acht uur effectief werken. Ze zijn ‘bang’ dat collega's of leidinggevenden denken dat ze de kantjes er vanaf lopen. Stel duidelijke en realistische doelen en benadruk dat het afronden van taken en behalen van doelen uiteindelijk van belang is, niet zozeer de hoeveelheid uren die daaraan besteed worden. Iemand die vaker korte pauzes neemt, werk immers ook efficiënter en heeft dus minder tijd nodig om de taak af te ronden.

3 Werktijden communiceren

Maak samen afspraken over werktijden en communiceer deze indien nodig naar het team/collega’s of maak het inzichtelijk in de (gemeenschappelijke) agenda. Zo voorkom je dat werknemers over werkzaken worden lastiggevallen wanneer ze niet (meer) aan het werk zijn. Dit helpt om werk en privé meer gescheiden te houden.

4 Maak afspraken over pauze houden

Veel medewerkers vinden het lastig om bij thuiswerken pauze te houden. Soms komt dit doordat de werkdag volgepland wordt met online overleggen. In andere gevallen hebben medewerkers het gevoel 8 uur effectief te moeten werken en dat uitgebreid pauze houden niet wenselijk is.

Spreek met jouw team af dat er tussen bepaalde tijden geen overleggen mogen worden ingepland, of in ieder geval zo min mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld tussen 12:00-13:00 uur zijn. Zo stimuleer je medewerkers pauze te nemen en even van de werkplek thuis weg te kunnen, voor bijvoorbeeld een wandeling. Zo laden zij de mentale energie weer op en kunnen ze daarna effectiever werken.

5 Het goede voorbeeld geven

Geef zelf het goede voorbeeld. Het is een bekend gezegde: een goed voorbeeld, doet goed volgen. Werk dus zoveel mogelijk binnen de ‘normale’ werktijden, negeer (waar dat kan) berichten buiten werktijd en neem gedurende de werkdag meerdere (korte) pauzes waarin je even niet bereikbaar bent.