Een week lang samen stilstaan bij een gezonde werkomgeving. Daar hielp Holland Fit JOGG-gemeente Rheden bij. Ze organiseerden een online vitaliteitsweek met aftrap van Holland Fit. Zo geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld aan de rest van haar werknet. Rheden stimuleert hiermee een gezonde werkvloer bij bedrijven en scholen in de gemeente en laat zien dat het henzelf ook menens is.

Practice what you preach

Tegelijk geeft JOGG-gemeente Rheden er het goede voorbeeld mee naar de rest van het werknet. Het stimuleert een gezonde werkvloer bij bedrijven en scholen in de gemeente en laat hierdoor zien dat het henzelf ook menens is.

Een volledige online-editie was het. Best spannend van tevoren, want zou er net als vorig jaar, toen de activiteiten nog ‘fysiek’ waren, wel voldoende animo voor zijn? Ilja: ‘We wilden per se dat iedereen zelf kon kiezen wat hij of zij leuk of interessant vond en het niet verplicht stellen.’ Dat bepaalde programmaonderdelen zelfs niet genoeg hadden aan twee of meer rondes en dus collega’s op een reservelijst moesten worden gezet, zegt wel genoeg over het succes van de opzet. ‘Mensen hebben echt behoefte aan tips en adviezen over hoe ze gezond kunnen werken, tot ontspanning komen en een goede werkhouding kunnen aannemen. In deze bijzondere thuiswerktijd misschien wel meer dan ooit. Maar ook het sociale aspect maakte het programma aantrekkelijk. Doordat ieder zich kon aanmelden voor bepaalde onderdelen werden sommige workshops ook kleine netwerkbijeenkomsten waar je collega’s van andere afdelingen leerde kennen.’

Breed draagvlak

Waarom was het zó succesvol? Ilja: ‘Dat heeft volgens mij drie belangrijke redenen. Je kunt zoiets alleen organiseren als er heel breed in de organisatie draagvlak voor is, zeker ook bij de directies. Mensen moeten toch in de gelegenheid worden gesteld deel te nemen aan allerlei activiteiten en hun reguliere werk dus even opzij kunnen zetten. Die voorbereiding is cruciaal. En ook belangrijk: je moet er op tijd mee zijn. Maanden geleden hebben we de knoop doorgehakt om deze editie helemaal digitaal te doen. Achteraf is dat een goede beslissing geweest.

Een afwisselend programma

Een tweede reden voor het succes was volgens Ilja toch gewoon het programma zelf. Voor ieder wat wils. Sommige collega’s vonden het fijn een rustig webinar te volgen over ‘Optimaal thuiswerken’. Anderen kozen voor een pubquiz over voeding en slapen. Ilja: ‘Die pubquiz was erg populair. Het leuke is, die hebben we samen met studenten van het Helicon georganiseerd die de opleiding Voeding en welzijn doen!’ Ook knallers op het programma bleken een digitale yogales en een workshop haka. Voor huisgenoten van deelnemende medewerkers moet dit ook een bijzondere aanblik gegeven hebben.

enegie

Maatwerk voor iedere collega

Daarnaast werd het niet-verplichtende karakter en het maatwerk op prijs gesteld. Collega-JOGG-regisseurs die in hun gemeente ook een Vitaliteitsweek willen opzetten, raadt ze aan daar goed rekening mee te houden. ‘Bij sommige workshops, bootcamps bijvoorbeeld, is het goed om meer versies te organiseren. Voor beginners en gevorderden bijvoorbeeld. Of voor jonge krachten met een topconditie en iets oudere werknemers die iets minder sportief zijn.’

Volgend jaar weer! Dat was wel de conclusie na alle enthousiaste reacties. Veel medewerkers blijken het prettig en nuttig te vinden jaarlijks, liefst aan het begin van het jaar, aandacht te hebben voor hun gezamenlijke, gezonde werkomgeving. Ilja: ‘Dat hebben we teruggekoppeld: het was een succes. Dat het online was bleek geen belemmering. Maar hopelijk kunnen we volgend jaar weer een “gewone” editie organiseren.’

Tips:

  1. Een van dé best bezochte sessies was een webinar door Holland Fit over de gezonde werkvloer. JOGG-gemeenten die dit ook willen, kunnen dit kosteloos aanvragen. Informeer hiervoor bij patty.scholten@jogg.nl.
  2. Zorg dat er ruim van tevoren bestuurlijk draagvlak is, zodat de medewerkers ook echt in de gelegenheid worden gesteld deel te nemen.
  3. Richt het keuzeprogramma zo in dat er echt voor ieder wat wils is.
  4. Vraag tijdig rond: aan welke informatie is behoefte?
  5. Wil je meer doen aan de Gezonde Werkvloer binnen het gemeentehuis. Lees dan de brochure of doe de Gezonde Werkvloer-scan op https://www.gezondewerkvloer.nl/