Iets te vieren? Daar komt vaak een lekkere traktatie bij kijken. Wat zijn gezonde traktaties die je kunt uitdelen in de organisatie? Laat je inspireren.

 


appelperentaart

Appelperentaart

Ingrediënten

  • 300 gram (volkoren) meel
  • 5 el honing
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 4 appels
  • 4 peren
  • 50 gram gemengde noten
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl citroensap
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm ( Ø 24 cm) in met boter.
  2. Doe het meel, 3 el honing, de roomboter, de eieren en het zout in een kom en mix met deeghaken goed door elkaar.
  3. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een bal en leg 30 min in folie in de koelkast.
  4. Schil ondertussen de appels en peren en snijd in blokjes. Meng kaneel, citroensap, de rest van de honing en de noten door het appelperenmengsel.
  5. Neem 3/4e van het deeg en rol dit uit. Bekleed de bodem van de springvorm met deeg en voeg het appelperenmengsel toe.
  6. Maak van het overige deeg rolletjes en druk deze plat. Bekleed de taart met het deeg.
  7. Bak de taart in 50 minuten gaar.

Bereidingstijd: 1,5 uur


 

Chocoballen

Chocoballen

Ingrediënten (voor ongeveer 20 stuks)

  • 200 gram dadels
  • 170 gram verschillende noten
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels cacao
  • Kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Week de dadels voor 15 minuten in water.
  2. Doe de overige ingrediënten in een blender of keukenmachine.
  3. Mix alles goed door elkaar.
  4. Laat de dadels uitlekken en voeg toe aan het mengsel. Mix nogmaals.
  5. Schep alles in een kom en laat 10 minuten staan.
  6. Maak de balletjes en rol door de kokosrasp.
  7. Leg ze op een bord met bakpapier.
  8. Laat de chocoballen 1 uur hard worden in de koelkast.

Tip: Je kunt de chocoballen ook invriezen!

Bereidingstijd: 15 minuten

Bosbessen muffins

Bosbessen muffins

Ingrediënten (voor ongeveer 10 stuks)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gram havermout
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 tl kaneel
  • 2 el zonnebloemolie
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder, de eieren en de melk.
  3. Voeg de kaneel, het snufje zout en de zonnebloemolie toe.
  4. Voeg tot slot de blauwe bessen toe.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  6. Bak de muffins in ongeveer 30-35 minuten in de oven.
  7. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Bereidingstijd: 45 minuten